Τρίτη, 22 Φεβρουαρίου 2011

#Libya Vs Logic

Άσκηση λογικής. Κι όχι μόνο σήμερα,  κάθε Δευτέρα οι G30 κάνουν άσκηση. Διαλόγου, λογικής, κάθε βδομάδα κι από μια. Απόψε είχε σειρά συζήτηση "Πληρώνω Vs Δεν Πληρώνω" από ανθρώπους που έχουν δουλέψει το θέμα του debate και του διαλόγου. Πάντα παίρνεις πράγματα και πάντα δίνεις από αυτές τις συζητήσεις.

Είμαι φύσει λογικός άνθρωπος, όλα τα φιλτράρω μέσα από τη λογική. Θετικές επιστήμες πείτε το, κατασκευή εγκεφάλου, φιλτράρω την καθημερινότητα μου έτσι. Το συναίσθημα έρχεται και χρωματίζει τη σκέψη και τη συλλογιστική μου αλλά προσπαθώ όταν γίνεται να χωράνε στη λογική τα πράγματα. Με τον θάνατο δεν είναι έτσι. Κατάλαβα ότι δεν χωράνε όλα λοιπόν στη λογική.

Γύρισα σπίτι και είδα στο Twitter ότι είχε αρχίσει μια αντιπαράθεση για φωτογραφίες από τους βομβαρδισμούς στη Λιβύη. Έψαξα και τις βρήκα. Το θέαμα είναι απίστευτο, απάνθρωπο, δεν νομίζω ότι υπάρχουν λέξεις να το περιγράψει κανείς.

Καθόμαστε λοιπόν κάθε Δευτέρα στο Bios και κάνουμε ασκήσεις λογικής και διαλόγου. Μπροστά σε αυτές τις φωτογραφίες, ότι επιχειρήματα και να έχει η πλευρά που βομβαρδίζει, αυτομάτως παύουν να έχουν την οποιαδήποτε ισχύ. Για να έχεις λογική σκέψη, να διαλέγεσαι, να ψάχνεις λύση, πρέπει να είσαι άνθρωπος. Στον πόλεμο όμως τελικά δεν υπάρχει λογική. Στην εικόνα των ανθρώπων αυτών δεν πρόκειται να υπάρξει ποτέ. 

Εύχομαι αυτοί που προκάλεσαν τέτοιο πόνο και θάνατο σε αυτούς τους ανθρώπους να έχουν ήδη πεθάνει μέσα τους. 
Τίποτ' άλλο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου