Σάββατο, 12 Μαρτίου 2011

Πρόσκληση Δικτύωσης G30

Από το Note του Κωνσταντίνου Μπογδάνου στο Facebook:


Σημείωση: Οι Δευτέρες μας έγιναν Τετάρτες. Γύρω στις 7μιση το απόγευμα.

Ομάδα; Σύλλογος; Όμιλος; Τί είναι το G30; Το συζητήσαμε πολύ και πολλοί τις τελευταίες πέντε Δευτέρες. Μέχρι τώρα, είδαμε πριβέ σε αβάν-πρεμιέρ το tungsten του Γιώργου Γεωργόπουλου, ρωτήσαμε τον Ίκαρο Μπαμπασάκη τί χρεία έχει η ποίηση σε δύσκολους καιρούς, οργανώσαμε άσκηση επιχειρηματολογίας "δεν πληρώνω-πληρώνω", στήσαμε ερευνητικό focus group για να μελετήσουμε τις αξίες του νέου έλληνα πολίτη, συνομιλήσαμε με πάθος επί ώρες, αναρωτηθήκαμε πώς θέλουμε να συνεχίσουμε.   

Συμφωνήσαμε, μεταξύ άλλων, "έμφαση: παιδεία". Είπαμε με ενθουσιασμό ότι θέλουμε να γεμίσουμε την Αθήνα στίχους, ότι μπορούμε να φτιάξουμε μια σχολική βιβλιοθήκη. Τονίσαμε την ανάγκη να στηρίξουμε τους δημιουργικούς ανθρώπους της γενιάς μας και το έργο τους. Αναφερθήκαμε στην ιδέα μιας ιστοσελίδας και τη δημιουργία δικτύου προσφοράς και αλληλοϋποστήριξης.   

Ας δούμε την ερχόμενη Δευτέρα, ποιοι έχουμε τη διάθεση. Έχει μέλη το G30; Διοκητική δομή; Το συζητήσαμε κι αυτό. Συμφωνήσαμε ότι δεν του ταιριάζουν προεδρεία, συμβούλια, γραμματείες. Αυτά ανήκουν στον κόσμο που φεύγει. Mένουν οι άνθρωποι που δηλώνουν τη συμμετοχή τους σε μια κίνηση - κατά τη διάθεση και τη δυνατότητά του ο καθένας. Που θέλουν να παρίστανται, να αναλαμβάνουν να στήσουν εκδηλώσεις, να συζητούν, να οργανώνουν δράσεις, ή να παρακολουθούν τα τεκταινόμενα πιο επιλεκτικά. Αυτοί όλοι ας βρεθούμε για μία Δευτέρα στο bios από τις οχτώμιση. Ώστε να δούμε ποιοι είμαστε και να οργανώσουμε με τρόπο συγκεκριμένο τις επόμενες ενέργειές μας.   

Στόχος είναι οι συμμετέχοντες να νιώθουμε ότι συνδημιουργούμε μια πλατφόρμα διαλόγου και πράξης, ανοιχτή σε κάθε καλή πρόταση και δημοκρατική στον τρόπο λειτουργίας της. Tα γράμματα, οι επιστήμες, το πνεύμα, ο πολιτισμός, η δημόσια παρέμβαση, η συνεργασία, η πολιτική ανησυχία, μπορούν να βρουν έκφραση μέσα από το G30 εάν όσοι σε αυτό μετέχουν όντως το επιθυμούν. Μέχρι τώρα, το πείραμα φαίνεται να λειτουργεί.   

Συνεπώς, μεθάυριο Δευτέρα βράδυ στο bios (πειραιώς 84), όσοι πιστοί, αισιόδοξοι, ή ό,τι άλλο καλοπροαίρετο, προσέλθετε, ώστε να μετρηθούμε με τη διάθεσή μας με σκοπό να γίνουμε σαφές σύνολο. Ζητούμενο δεν είναι να παίρνουμε παρουσίες στις εκδηλώσεις και τις συναντήσεις της εκάστοτε Δευτέρας. Αλλά να συγκροτήσουμε έναν ανθρώπινο πυρήνα, τα μέρη του οποίου θα δραστηριοποιούνται ενεργότερα όπως και όποτε κρίνουν.   

Η πρόσκληση αυτή απευθύνεται σε όσους ανήκουμε λίγο έως πολύ στην ίδια γενιά. Όχι διότι δεν θέλουμε τη στήριξη μεγαλύτερων σε ηλικία φίλων. Αλλά διότι οι θιασώτες μιας ιδέας που προέκυψε από τις λέξεις generation και 30 δεν μπορεί παρά να έχουν φρέσκα μυαλά, νέες συνειδήσεις και αγωνία για το προσωπικό τους μέλλον - που περνά από τη μέριμνα για το μέλλον του τόπου.    
ΚΜ   

ΥΓ - Η πρόκληση δεν είναι κλειστή. Και κάποιοι από τους 'παραλήπτες' του παρόντος δεν κατοικείτε στην Αθήνα, ή δεν έχετε μετάσχει σε προηγούμενη συνάντηση ή εκδήλωση. Σκεπτικό: Οι καλοί (παντού) χωράνε. Οι φαύλοι καιρός να αραιώνουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου