Τρίτη, 10 Μαΐου 2011

Αυτοδικία και Eurovision.

Το βρίσκω τραγικό. Πριν από λιγότερο από ένα 24ωρο ένας άνθρωπος δολοφονήθηκε άγρια πριν πάει τη γυναίκα του στο μαιευτήριο να φέρει στον κόσμο το δεύτερο παιδί τους. Πήγε να ξεπαρκάρει το αυτοκίνητο και λένε ότι τρεις αλλοδαποί τον δολοφόνησαν άγρια για να του αρπάξουν την βιντεοκάμερα. Έφυγα κάτι ώρες νωρίτερα, από το κέντρο, από το Bios, όπου είχαμε άλλη μια μάζωξη της Δευτέρας οι G30, με εκδήλωση για την προβολή επιπέδων στο αστικό τοπίο, εικαστικά, μουσική, πληροφορία, τον μετασχηματιμό του μέσω του Art Collider, ως μέρους του AAO project.Με εικόνες και από την περιοχή της δολοφονίας. Το πρωί λοιπόν που ξύπνησα αυτός ο άνθρωπος είχε δολοφονηθεί και η γυναίκα του γεννούσε το παιδί τους, το οποίο δεν θα γνωρίσει ποτέ τον πατέρα του, για λίγες ώρες, επειδή κάποιοι επέλεξαν να γίνει έτσι. Η ζωή είναι πολύ πικρή και άδικη πολλές φορές. Δεν το συζητάμε αυτό, αποδεικνύεται καθημερινά.

Σήμερα, μια μέρα μετά σχεδόν, αφού ακολούθησαν αρκετές συμπλοκές στο κέντρο της Αθήνας επί της Ηπείρου και ΄Γ Σεπτεμβρίου όπου έλαβε χώρα η χθεσινή δολοφονία, με τραυματίες, μπάτσους, χρυσαυγίτες που κυνηγούσαν μετανάστες. Τους ανθρώπους που φτάινε γι' αυτή την κατάντια δεν θα τους κυνηγήσει κανένας. Η κρατική μηχανή έχει άλλες δουλειές απόψε. Έχει Eurovision, σε HD, για πρώτη φορά φέτος, γιατί η ΕΡΤ πρωτοπορεί.

Είστε Θεοί. Η HD τηλεόραση σας προφανώς δεν βρίσκεται πουθενά κοντά στο κέντρο και πεζοί βράδυ πρέπει να έχετε να περάσετε από την μεταπολίτευση, τα φοιτητικά σας χρόνια. Για να περπατήσετε βράδυ, αν το αφήσω καλύτερα ε; Άντε δείτε Eurovision μετά τα δελτία των 8, βάλτε και το δάχτυλο πιπίλα στο στόμα και νανάκια. Δείτε την Εθνική συμμετοχή φουσκώστε από υπερηφάνεια και λήχτε το γι' απόψε. Και αύριο απεργία ε; Δε βαριέσαι, το μεροκάματο να βγαίνει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου