Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

Μαρέγκες με χολή, #Mixer

Δεν ξέρω αν έξω γινόταν κάτι τέτοιο αν θα υπερίσχυε το κράξιμο ή όχι. Προσωπικά ήρθα προ τετελεσμένου γεγονότος όταν postαρε ο φίλος Χαρίτωνας, "Η @alex_walex πήρε το #mixer. Ζήτω τα social media." Και ναι, συντάσσομαι, είναι αλήθεια. Ένα εφευρετικό μυαλό, έκανε ίσως και παραπάνω από όσα μας έμαθαν στο ανιαρό τότε φροντιστηριακό μάθημα της επιχειρηματικότητας στο Πανεπιστήμιο. Είχε μια πολύ καλή ιδέα, δεν είχε λεφτά κι αποφάσισε να ρίξει άδεια και να πιάσει γεμάτα. 

Πολ΄σωστά σκέφτηκε ότι για να σου γίνει η Πάβλοβα γλυπτό, δεν θες μόνο φρέσκα αυγά και καλή συνταγή, αλλά και ένα mixer με μοτέρ Jaguar. Έφτιαξε ένα site, έβαλε ένα κουμπάκι για paypal donation, τους είπε και ότι όποιος τσοντάρει θα φάει μαρέγκα αφράτη με φράουλες και σαντιγί και σε 1 μέρα και κάτι μάζεψε λεφτά για να πάρει την Aston Martin των mixer με δερμάτινα καθίσματα και σπέσιαλ ζαντολάστιχα. Και πολύ καλά έκανε. Μπράβο της. Ούτε υποχρέωσε κανέναν, ούτε πούλησε φύκια για μεταξωτές κορδέλες. Έστησε ένα λιτό και πιασάρικο project, το διαφήμισε στη μητέρα όλων των μαχών και έκατσε και το είδε να δουλεύει σε χρόνο ρεκόρ, δεν ξέρω και η ίδια αν φανταζόταν ότι σε μια μέρα και κάτι θα μπορούσε να έχει παρκαρισμένο τέτοιο μηχάνημα στον πάγκο της κουζίνας. Ας μην ξεχνάμε ότι οι μεγάλες κι όμως τόσο απλές ιδέες έφαγαν ουκ ολίγον κράξιμο όταν λανσαρίστηκαν. 

Όπως σας είπα φόρτος εργασίας με κράτησε μακρυά από αυτή την κλωτσοπατινάδα (όπως εξελίχθηκε). Δημοσίως συγχαίρω το επιχειρηματικό μυαλό της @alex_walex και της εύχομαι αφράτες και τραγανές μαρέγκες, αέρινες σαντιγί, κορδονάτα τσουρέκια, φουσκωτά κέικ και της Παναγιάς τα μάτια. Στους στάζοντε φαρμάκι, ας το φτύσουν γιατί αν το καταπιούν θα πάθουν τίποτις. Σε περίπτωση κατάποσης 2107793777, Κέντρο Δηλητηριάσεων, πείτε ότι αντί να χαίρεστε που έχει ο γείτονας κατσίκα και να προσπαθήσετε να πάρετε κι εσείς μια, εσείς θέλετε να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα. Με τόση γλωσσοφαγιά, να δω πως θα της κάτσουν οι μαρέγκες. Κι όσοι λέγατε ότι ο κόσμος πεινάει έξω κι αυτή θέλει πανάκριβο mixer, μαγκιά της στην τελική. Ναι πεινάει κόσμος, κανένας μας δεν είναι κατακριτέος αν επιλέξει και δεν δώσει 1 ευρώ σε κάποιον να τα πιεί πρέζα και σε αυτούς που εκμεταλεύονται τα παιδάκια στο Θησείο και στην Ερμού. Ο καθένας έχει μυαλό και κρίνει που είναι σωστό να δώσει τι, δεν είναι λοιπόν κατακριτέο ούτε το ένα ούτε το άλλο. Σωστά;

Αποδείχθηκε λοιπόν περίτρανα για άλλη μια φορά ότι τα κοινωνικά δίκτυα αποτελούν μικρογραφία της κοινωνίας. Τα πράγματα δε λόγω της ταχύτητας που κινείται η πληροφορία και της σχετικής "ασφάλειας" που παρέχουν αυτά τα μέσα αφού οι περισσότεροι κινούνται με ψευδώνυμα και avatars τα οποία απεικονίζουν όποιον/ότι να' ναι, είναι σχεδόν πάντα πιο έντονα και οι αντιπαραθέσεις παίρνουν διαστάσεις σε χρόνο dt. Καλό είναι αυτό. Ένα μεγάλο πείραμα.

Όπως και η ζαχαροπλαστική άλλωστε, χημεία σκέτη, με εργαστήριο την κουζίναι και συνταγές - πειράματα. Καλή επιτυχία @alex_walex !

1 σχόλιο: