Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2011

Ιστορία, γραφή, ανάγνωση και Επανάσταση

Επανάσταση. Να μια λέξη που δεν αντέχει να γράφεται με μικρό ε. Στην Αίγυπτο με όποια αφορμή, πείνα, ανέχεια, τρομοκρατία, πετρέλαιο, συμφέροντα, φαίνεται ίσως από μακρυά ένα φως στο τούνελ.

Πάντα, όταν φαίνεται το φως στο τούνελ, ή υπάρχει η προσδοκία ότι θα φανεί, πολύ απλά και όμορφα, αυτές είναι οι στιγμές που γράφεται η ιστορία. Άνθρωποι δίνουν το αίμα την καρδιά και την ψυχή τους για να γευθούν την ελευθερία. Γράφουν ιστορία. Ας ελπίσουμε ότι κανένας καραγκιόζης και μικρόψυχος ηλίθιος δεν θα εκμεταλλευτεί τη θυσία τους. Πάλι η ιστορία θα το δείξει και αυτό.

Οι Έλληνες των κοινωνικών δικτύων, άφησαν την Αίγυπτο χθες το βράδυ για να δουν το "1821" στον ΣΚΑΪ. Είναι τρομερό σ' αυτή τη χώρα πως βλέπουμε, παρακολουθούμε κάτι, γιατί το κατακρίνει κάποιος άλλος. Όλοι οι Έλληνες γνήσιοι απόγονοι του Μ. Αλεξάνδρου, δεν δέχονται λοιπόν κανέναν να τους δείχνει τίποτα λιγότερο από παράφωνες κορώνες για το ότι όλοι οι άνθρωποι επαναστάτησαν μ' ένα σώμα, μια φωνή, δεν είχε βολευτεί ούτε μισός, μπλα μπλα μπλα. Ίσως η αλήθεια είναι κάπου στη μέση, το πιο σίγουρο ότι ως μη επιστήμων της Ιστορίας δεν είμαι ο πιο κατάλληλος άνθρωπος να την ερμηνεύσω.

Απόψε όμως, στην "Έρευνα" του Τσίμα, που προβάλλεται σύγχρονο κομμάτι της ιστορίας μας, με το κουβάρι ακόμη τυλιγμένο, θα ενδιαφερθεί κανείς για μια μεγάλη Ελληνική εταιρία που είναι έτοιμη να πτωχεύσει επειδή ναι μετ το νέο επιχειρηματικό σχέδιο διάσωσης είναι καλό, αλλά οι εγγυήσεις δεν βγαίνουν ακόμη; Η κυβέρνηση δεσμεύτηκε και όμως εδώ και 23 μήνες οι εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι. Η Εν Κλω δουλεύει Χωρίς να πληρώνεται κανένας και οι κυβερνώντες περιμένουν

Α ναι και το twitter και τα λοιπά social networks πριν ελαχίστων εξαιρέσεων δεν μίλησαν για το θέμα. Δεν είδε κανείς την εκπομπή, ή η Ελληνική Κλωστοϋφαντουργία, ή ότι έχει μείνει και παλεύει να σωθεί με νύχια και με δόντια, δεν έχει μάλλον δικαίωμα στην ιστορία. Από τις παχιές αγελάδες του Λαναρά και τη φούσκα του Χρηματιστηρίου σε μια διάσωση.

Όχι ε; Εύχομαι το ναι. Μακάρι. Κι αυτό μικρούλα Επανάσταση θα είναι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου