Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011

Η Amina σαν χώρα

Δανείζομαι τα δικά της λόγια.

"Internet service in Egypt is completely blocked after hours of shutting down SMS and BBM service. An entire nation is being isolated, Egypt is officially a blackhole. Please spread, Egyptians living abroad and people who care have to tell the world what's happening in Egypt. Egyptian people are in grave danger." 

Αυτό μας postαρε σήμερα το πρωϊ. Την Amina τη γνώρισα το 1996 στη Σουηδία στο Summervillage της CISV . Όταν λοιπόν γράφουν άνθρωποι που ξέρω για το πόσο δύσκολα είναι τα πράγματα στη χώρα τους, όταν ο λαός τους κολυμπά προς την ελευθερία, έχουμε όλοι υποχρέωση να κάνουμε τη φωνή τους να ακουστεί.

Η κατάσταση ή θα λήξει με την πτώση του καθεστώτος (ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας) Mubarak, ή θα πνιγεί στο αίμα. Η βια είναι απίστευτη, η κατάσταση έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο και πλέον και πολίτες και αστυνομία είναι βίαιοι. Στη σημερινή διαδήλωση  μετά την προσευχή ήταν αναμενόμενο ότι θα υπήρχε πολύς κόσμος παρά τις προσπάθειες να κοπεί κάθε επικοινωνία ηλεκτρονική και μη, αλλά και μεγάλη βια και ένταση. Υπάρχουν πλέον ελεύθεροι σκοπευτές, οι εκεί ασφαλίτες χτυπούν δημοσιογράφους, η χρήση χημικών είναι πάρα πολύ μεγάλη. Επικρατεί το απόλυτο χάος.

Τη σκέφτομαι και στα μάτια της σκέφτομαι όλη την Αίγυπτο. Και την Foufa σκέφτομαι που έχει και 2 μικρά παιδιά. Θέλω το καλύτερο για εκείνες και για όλο τον κόσμο που είναι στο δρόμο έτοιμος να δώσει το αίμα του για να αλλάξει  τη ζωή του, τη μοίρα του.





The revolution will not be televised, damn right,
The revolution will be posted and tweeted...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου