Τρίτη 24 Μαΐου 2011

#greekrevolution - Τι δεν θέλω να δω.

Σε όσους αποφασίσουν να κατεβούν. Κάποιες σκέψεις, τι δεν θέλω να δω.

Δεν θέλω να δω κόσμο ο οποίος κατέβηκε επειδή τον παρότρυνε ο Τσίπρας, ο Πρύτανης, ο μπήξε, ο δείξε, ο οποιοσδήποτε Πατερούλης.  
Δεν θέλω να δω κόσμο ο οποίος κατέβηκε επειδή είναι Trendy, το είπε ο Λαζόπουλος και η Νίτσα η απέναντι.  
Δεν θέλω να δω κόσμο ο οποίος αν τον ρωτήσεις τι τον ενοχλεί και πως θέλει να το αλλάξει να σε κοιτάει με πηχτή βλακεία στο μάτι. Δεν το αντέχω. Μάθε τι θες και βγες διεκδίκησε το. Αλλά μάθε πρώτα.
 Δεν θέλω να δω κόσμο να φωνάζει "Επανάσταση εδώ και τώρα" χωρίς να σκέφτεται πρώτα τι γίνεται στην Αίγυπτο και τη Λιβύη. 
Δεν θέλω να δω κόσμο ο οποίος δεν ξέρει να κάνει διάλογο. Αφήνετε πάντα τον άλλον να ολοκληρώνει τη σκέψη μου, αν θέλω να μιλήσω με την Τρέμη ξέρω που να την βρω.  
Δεν θέλω να δω πολιτικάντηδες και φίρμες του πρωκτού να κάνουν PR - Επαναστατική γυμναστική.  
Δεν θέλω να δω κόσμο να φωνάζει ¨Να καεί να καεί το μπουρδέλο η Βουλή". Δεν είναι φαύλοι οι θεσμοί, μα οι άνθρωποι. Κάποιος τους ψήφισε όλους αυτούς. Κάνω λάθος;  
Δεν θέλω να δω copy - paste διαφωτιστές από πουθενά. Και κυρίως από ανθρώπους που δεν ξέρουν ούτε τι λέει το Σύνταγμα.Το ότι μια συνταγή δούλεψε κάπου, δεν πάει να πει ότι θα δουλέψει κι εδώ. Δεν είναι όλες οι καταστάσεις ίδιες, άλλο το timing, η συγκυρία στην Ισπανία, άλλο εδώ. 
Δεν θέλω να δω κομματικές ταμπέλες, χαρακτηρισμούς, σημαίες.  
Δεν θέλω να δω βία. Μπάτσους να κυνηγάνε με λύσσα κόσμο.Να πέφτουν δακρυγόνα. Ξύλο. Από το πουθενά.  
Δεν θέλω να δω Χρυσαυγίτες να κυνηγούν μετανάστες. Και μετά πάλι μπάτσους να βρίσκουν ευκαιρία για ξύλο. 
Δεν θέλω να δω τουρίστες τρομαγμένους, το μοναδικό ζωντανό εξαγώγιμο προϊόν για να ξελασπώσουμε είναι ο τουρισμός. Αν το σκίσουμε κι αυτό, πάμε γι άλλα.
Δεν θέλω να δω την ΕΣΗΕΑ να βγάζει απεργία στην τούρλα του Σαββάτου, για να μην καλύψει το οτιδήποτε. Έλεος κύριοι. Υπάρχουν και συνάδελφοι σας που θέλουν να δουλέψουν και να καλύψουν τα γεγονότα επειδή δεν είναι τσουτσέκια και δεν μπορούν.
Δεν θέλω να δω επανάσταση για την κοπάνα. Όποιος κατάλαβε, κατάλαβε.
Δεν θέλω να δω ξανά την πόλη, το Πανεπιστήμιο, τις βιβλιοθήκες, τα καταστήματα, να καίγονται. Όχι άλλο. Όχι.
Δεν θέλω να δω άλλους απόλυτους ανθρώπους πουθενά, ούτε εκεί έξω, ούτε στο twitter, ούτε πουθενά. Δεν γίνεται να είστε 30 χρονών και να μην μπορείτε να ακούσετε την γνώμη του άλλου και να συζητήσουμε. Κι αν δεν συμφωνείς, fine, υπάρχει και η άλλη άποψη. Σεβάσου την.

Ας σεβαστούμε ο ένας τον άλλο και όλοι μαζί την Πόλη και τη Χώρα μας. 
Αυτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου