Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011

Όταν οι ναύτες πηδάνε απ' το καράβι

Πραγματικά, τέτοιες εξελίξεις δεν είχε προβλέψει ούτε ο ίδιος ο Παπανδρέου όταν έκανε τη χθεσινή κίνηση εκτόνωσης της κατάστασης να ζητήσει Κυβέρνηση Εθνικής Σωτηρίας. Πουλάει την ιστορία ο Σαμαράς, κατά άλλους αναμενόμενο κατά άλλους ζήτησε περισσότερα από όσα έπρεπε ώστε ο Παπανδρέου να μην ξεφτιλιστεί εντελώς πολιτικά και η προσπάθεια έπεσε στο κενό. Όχι από τα τηλέφωνα, ας μην είμαστε αφελείς, δεν γίνονται τέτοιες κινήσεις απ' το τηλέφωνο. Έβαλαν το χεράκι τους και τα ΜΜΕ. 

Φτάνουμε λοιπόν στο διάγγελμα, ο Βενιζέλος αρνείται να πάρει υπουργείο σήμερα το πρωί στο νέο κυβερνητικό σχήμα, και οι Ναύτες (του Βενιζέλου) αρχίζουν και πηδάνε ένας ένας από το πλοίο. Τόσο καιρό δηλαδή όλα καλά - όλα ανθηρά. Σήμερα αποφάσισαν όλοι αυτοί ότι δεν μπορούν να υποστηρίξουν την κυβερνητική πολιτική. Εντάξει, δεν νομίζω ότι είμαστε και τόσο αφελείς. Το ΠΑΣΟΚ έτσι κι αλλιώς μετράει ώρες, μια ομάδα του πάλαι ποτέ Εκσυγχρονιστάν θα συσπειρωθεί γύρω από Βενιζέλο; Βάσω; Φλωρίδη; Λοβέρδο; Διαμαντοπούλου που προσπάθησε να προετοιμάσει τη θέση της για την χθεσινή (πια) κατάσταση με ανοιχτή επιστολή; Ακόμη κανείς δεν ξέρει. Το θεωρώ δεδομένο ότι θα γίνει αυτό. Το καταστατικό του ΠΑΣΟΚ προβλέπει εσωκομματικές εκλογές για νέο Πρόεδρο στο κόμμα, ενώ η Κοινοβουλευτική Ομάδα την οποία ζήτησαν βουλευτές με υπογραφές και ο Παπανδρέου συμφώνησε, μπορεί να υποδείξει νέο Πρωθυπουργό και μετά αυτός να λάβει ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή.Το τι θα γίνει λοιπόν εσωκομματικά μπορεί να μην έχει σχέση με τον αυριανό Πρωθυπουργό της χώρας.

Στο προκείμενο: Την 5η δόση θα την πάρουμε, το Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα μάλλον θα ψηφιστεί, θα πάμε σε εκλογές, κερδίσαμε χρόνο προς τα έξω και αλλάξαμε και την ατζέντα, προς τα έξω και προς τα μέσα.

Όσο κι αν φαίνεται μπέρδεμα, στόχος επετεύχθη;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου