Τετάρτη, 15 Ιουνίου 2011

Εκτόνωση φσσσσστ!

Έχετε χύτρα ταχύτητος; Μαγειρεύει πιο γρήγορα αλλά όχι το ίδιο νόστιμα από μια κατσαρόλα. Μεγάλη πίεση, μετουσίωση του φαγητού. Αλλά για να πετύχει το φαγητό, πρέπει να ξέρεις πότε θα την χαμηλώσεις, να έχεις το νου σου όταν σφυρίξει στο βράσιμο. Κι ανάλογα με το τι θες να μαγειρέψεις και με το πόση ώρα την έχεις στη φωτιά, πόσο ακόμα πρέπει να το κρατήσεις, να βγάλεις όλο τον ατμό από τη χύτρα και μετά να την ανοίξεις. Μπορεί μάλιστα να χρειαστεί ανάλογα με το φαγητό να την κρυώσεις πριν την ανοίξεις, για να μη σου σκάσει το φαγητό στα μούτρα. Και θα καείς και δεν θα έχεις φαγητό στο τραπέζι.

Έτσι και στην πολιτική, όπως στην κουζίνα. Ο Παπανδρέου επιχειρεί να εκτονώσει τον ατμό από τη χύτρα. Οι πολίτες έχουν γίνει αρκετά βίαιοι απέναντι στους πολιτικούς, τα κανάλια άρχισαν να παίζουν μπάλα με τους "Αγανακτισμένους", επιπλέον ο ίδιος μάλλον πήγαινε προς ανασχηματισμό έτσι κι αλλιώς και το πιο βασικό, έπρεπε να φύγει η ατζέντα από το Μεσοπρόθεσμο. Γιατί πρέπει να ψηφιστεί με κάθε κόστος, αφού ουσιαστικά δεν μας έχει δοθεί και άλλη επιλογή, από Τροΐκα, αγορές, γενικώς. 

Ο ίδιος έχει δηλώσει ότι δεν τον ενδιαφέρει έτσι κι αλλιώς το πολιτικό του μέλλον, έχει καταλάβει ότι η Μεταπολίτευση όπως την ξέραμε δεν μπορεί να συνεχίσει να υπάρχει, στο ερώτημα αν θα υπάρχει αύριο ΠΑΣΟΚ η απάντηση πάει πακέτο με την ιστορία της Μεταπολίτευσης. Όλα για όλα δηλαδή για να εκτονωθεί η κατάσταση. Η επόμενη μέρα ήταν ρευστή έτσι κι αλλιώς. Καλύτερα τώρα με αυγά στο παρμπρίζ, παρά μετά με αίμα. Ο ίδιος ψάχνει λοιπόν να συνδυάσει πρόσωπα για να δεχτεί ο Σαμαράς να θυσιάσει τα όνειρα του για εκλογές και εκλογή του ως Σωτήρα. Έστησε και τα κανάλια στις 8, έξαλλο το #megamou, δεν το συζητάμε. Αλλά τι να γίνει, there's nothing left to lose, πρέπει να κερδηθεί χρόνος, να ψηφιστεί το Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα για να κερδηθεί χρόνος κι από εκεί μέχρι να ξημερώσει η άλλη μέρα σε παγκόσμιο επίπεδο.
Έβγαλε τη βαλβίδα λοιπόν, να βγει λίγος ατμός και να ισορροπήσει το σύστημα, μπας και σωθεί το φαγητό της οικογένειας. Γιατί λεφτά για σουβλάκια, εκλογές ή ότι άλλο, μάλλον δεν υπάρχουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου