Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011

Πλανήτης Happy - Δώσε της γριάς να ξαίνει

Σήμερα έλαβα mail σύφιλη.  Βγάζω ονόματα και οργανισμό. Βλέπε όπου "έστω Χ" ο οργανισμός και γράμματα για τα ονόματα. Αλλά σας το δίνω για να καταλάβετε με τι ασχολείται ο κομματικός συνδικαλισμός στη χώρα. Απολαύστε υπεύθυνα.

Spirochaetes - βλέπε Σύφιλη


"Σύντροφοι καλημέρα
Η στάση μας θα πρέπει να καθορισθεί α) από το πολιτικό - οικονομικό πλαίσιο που έχει διαμορφωθεί από την οικονομική κρίση και τις τεράστιες
δυσκολίες για τη χώρα και β) από τα συμπεράσματα που προέκυψαν από την προηγούμενη διοικητική περίοδο του "έστω Χ" και ειδικά από τη στάση μας
με τη στήριξη του Β που στο τέλος γελοιοποίησε το θεσμό του προέδρου του "έστω Χ" με τη μη παραίτηση του.
Νομίζω ότι δεν υπάρχουν περιθώρια για πολιτικά παιχνίδια, διαπραγματεύσεις και παζάρια.
Η στάση μας πρέπει να είναι καθαρή και ανοικτή στο γεωτεχνικό κόσμο.  
Θεωρώ σωστή τη θέση για συμμετοχή σε διαπαραταξιακό προεδρείο με αναλογική συμμετοχή, χωρίς να μπούμε σε διαπραγμάτευση για το μοίρασμα της θητείας του προέδρου, ασχέτως εάν θα συμμετέχουν όλες οι παρατάξεις. Με την κατάθεση χωριστών προτάσεων για Πρόεδρο από την ΠΑΣΚ και τη ΔΑΚΕ, η εκλογή προέδρου της ΔΑΚΕ γίνεται μόνο με τις δικές τους ψήφους.

*** Στο Παράρτημα 1 & 2 στη συνεδρίαση για τη συγκρότηση σε σώμα της νέας Δ.Ε.,
η στάση της πλειοψηφούσας ΔΑΚΕ ήταν μονοπραταξιακό δικό τους προεδρείο χωρίς καμία κουβέντα για διαπαραταξιακή σύνθεση.
Ετσι εξέλεξαν δικό τους προεδρείο για όλες τις θέσεις, μόνο με τις δικές τους ψήφους.
 

Την Πέμπτη ..., έγινε η εγκατάσταση του νέου ΔΣ του "έστω Χ", το οποίο αποτελείται από έξη μέλη της ΔΑΚΕ ( Α, Β, Γ, Δ, Ε, ΣΤ), τέσσερα της ΠΑΣΚ ( Ζ, Η, Θ, Ι), τέσσερα του ΠΑΜΕ ( Κ, Λ, Μ, Ν.) και ένας της Συσπείρωσης ( Ξ.).
Στην πρώτη αυτή συνεδρίαση, κατατέθηκαν οι προτάσεις των παρατάξεων για τη συγκρότηση του προεδρείου.
Η θέση της ΔΑΚΕ είναι να συγκροτηθεί διαπαραταξιακό προεδρείο με τη συμμετοχή όλων των παρατάξεων και αναλογική συμμετοχή σε σχέση με την κατάταξη θέσης των εκλογών ( Η πρώτη παράταξη τον πρόεδρο και αναλογική συμμετοχή των υπολοίπων παρατάξεων στα υπόλοιπα αξιώματα του προεδρείου). Τη θέση αυτή κατέθεσε και η παράταξη της ΠΑΣΚ. Το ΠΑΜΕ δήλωσε πως δεν θα συνεργασθεί με καμία παράταξη και δεν θα μετέχει σε καμία θέση του προεδρείου. Η Συσπείρωση επιφυλάχθηκε να απαντήσει στην επόμενη συνεδρίαση, η οποία έχει ορισθεί για τις ....
Μετά την επιβεβαίωση της εκτίμησης, πως οι παράταξη του ΠΑΜΕ δεν θα συμμετέχει στην συγκρότηση του προεδρείου, οι δυνατότητες για την συγκρότηση είναι οι εξής :
1. Συνεργασία ΔΑΚΕ, ΠΑΣΚ με πρόεδρο ΔΑΚΕ ή πρόεδρο ΠΑΣΚ ή μοίρασμα της θητείας
2. Κατάθεση ξεχωριστών προτάσεων της ΔΑΚΕ και της ΠΑΣΚ για πρόεδρο, όπου στην ψηφοφορία λαμβάνει η ΔΑΚΕ έξη ψήφους, η ΠΑΣΚ τέσσερις ψήφους και ασχέτως των ψήφων των άλλων παρατάξεων ( λευκό ή άκυρο ), εκλέγεται πρόεδρος της ΔΑΚΕ.
3. Κατάθεση πρότασης της ΔΑΚΕ για πρόεδρο και λευκό ή αποχή των άλλων παρατάξεων, οπότε δεν εκλέγεται πρόεδρος.

Στην τελευταία συνάντηση της παράταξης στην Αθήνα για το θέμα αυτό, οι απόψεις που κατατέθηκαν ήταν οι εξής:
- Μη συμμετοχή στη συγκρότηση του προεδρείου
- Συμμετοχή σε διαπαραταξιακό με όλους και αναλογική συμμετοχή και σε περίπτωση μη συμμετοχής όλων των παρατάξεων να ζητήσουμε μοίρασμα της θητείας του προέδρου με τη ΔΑΚΕ
- Συμμετοχή σε διαπαραταξιακό προεδρείο με αναλογική συμμετοχή, χωρίς να μπούμε σε διαπραγμάτευση για το μοίρασμα της θητείας του προέδρου, ασχέτως εάν θα συμμετέχουν όλες οι παρατάξεις.
Η τελευταία άποψη, ήταν και η ομόφωνη σχεδόν άποψη της παράταξης από 3 και 4, την οποία και εξέφρασα.

Η παράταξη οφείλει άμεσα να καταλήξει στην άποψή της για τη συγκρότηση του προεδρείου,  μέχρι την επόμενη συνεδρίαση του ΔΣ στις ....
Πιστεύω πως μια διαδικασία παζαρέματος για μοίρασμα της θέσης του προέδρου με τη ΔΑΚΕ, δεν τεκμηριώνεται επαρκώς πολιτικά και θα οδηγήσει σε παραπέρα διάλυση του επιμελητηρίου και απαξίωση των παρατάξεων που θα συμμετέχουν σε αυτή. Η περίοδος που διανύουμε είναι πολύ δύσκολη για τους γεωτεχνικούς και την κοινωνία γενικότερα, ώστε να μας επιτρέπει την πολυτέλεια τέτοιων φιλοδοξιών, παραταξιακών ή προσωπικών.

Αναμένω τις απόψεις σας, καθώς και τις πρωτοβουλίες της παράταξης."

Συμπέρασμα; Δώσε της γριάς να ξαίνει. Μια μέρα μετά από την μεγαλύτερη διαδήλωση που είδε η χώρα από τη Μεταπολίτευση, το να λαμβάνεις τέτοιο mail, ενώ έχεις ξεκαθαρίσει ότι δεν πρόκειται να ξανασχοληθείς με τέτοια ζητήματα, δείχνει ότι ο κομματικός συνδικαλισμός δεν έχει καταλάβει το Χριστό του και μάλλον ούτε πρόκειται να αλλάξει κάτι τέτοιο.

Θλίβομαι, τσαντίζομαι, τι να πω. Πραγματικά. Νιώστε ρε λίγο, μα είναι δυνατόν; Όχι αγάπες μου,ήρθε η ώρα να νιώσετε λίγο, λυπάμαι. Ανήκω σε μια ουσιαστικά τελειωμένη γενιά κι εσείς εξακολουθείτε να θέλετε να με βάλετε στο τριπάκι σας; Μα εσείς φταίτε που φτάσαμε ως εδώ.

Μήπως, λέω μήπως ήρθε η ώρα να βγάλετε το μπουφάν σας, κατακαλόκαιρο; Έξω σκάει ο τζίτζικας, έχουμε καύσωνα κι εσείς φοράτε τα μάλλινα και έχει βρωμίσει ο τόπος ναφθαλίνη; Να τα φάει ο σκόρος ρε, όλα, να μείνετε με το φανελάκι, χωρίς αντηλιακό, μπας και σας κάψει ο Ήλιος. Όχι ο Ήλιος ο πράσινος, το άστρο στο κέντρο του συστήματος. Ναι, δεν είναι ο δικός σας ο Ήλιος κέντρο του συστήματος πια, το λέει η επιστήμη.

Wake up, μεσημέριασε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου