Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2010

#21noemvriou 1 ώρα μετά

Είναι σωστό να παίρνεις μια απόσταση από τα πράγματα και μετά να διαμορφώνεις άποψη. Ο παρορμητισμός είναι καλό πράγμα, αλλά και η διαδικασία επεξεργασίας της πληροφορίας, το φιλτράρισμα, λέει πολλά. Περίμενα λοιπόν να φύγει αυτή η ημέρα. Να κάτσει η η σκόνη της. 
Τώρα που καθάρισε, βλέπω, τους γονείς με τα μαύρα στην Πλατεία Συντάγματος, τα κεριά, τους περαστικούς να στρουθοκαμηλίζουν τρελά με το θέμα "Θάνατος και Τροχαία" γιατί ναι, δεν τους αφορά μέχρι να τους χτυπήσει τη βόλτα. 2000 το χρόνο. Ντροπή σκέτη. 6 τη μέρα. Ένας κάθε 4 ώρες. Οι τραυματίες υπερδιπλάσιοι, οι βαριά τραυματίες τριπλάσιοι. 
Και μετά τη φρίκη σου και τις μνήμες και τα συναισθήματα να σου σπάνε το κεφάλι, γυρνάς πίσω και τι βλέπεις;;Την Ντόρα με νέο κόμμα (αυτή το λέει κίνημα, αλλά λέει μαλακίες). Και με μπλε πορτοκαλί ελιά. Έλα μουνί στον τόπο σου. Γραφιστική του '80, κλισέ, η Ντόρα με κλασσικό ντύσιμο "Έχω σκοπιά στην Ευελπίδων" (μα πως τα καταφέρνουν δεν το κατάλαβα ποτέ), μαλλί σπηλιά (κάθεσαι από κάτω και είναι απάγκιο), προσόψεις πορσελάνες Βοημίας, ατάκες αλλαγής πάλι δεκαετία '80, τίγκα στους σύντεκνους από κάτω, με καρτελάκια με λέξεις υπερπαραγωγή - Διαφάνεια - Αξιοκρατία - Ακράτεια και άλλα γελοία. Queen, We will rock you, γιατί κι αν είναι ροκ μη τη φοβάσαι, livestream και το πιο σημαντικό από όλα.
Κατόρθωσε με το διαφημιστικό της λανσάρισμα να κάνει το hashtag #21noemvriou που χρησιμοποιούσε ο Twitterόκοσμος 4ο Worldwide Trending Topic. Θα μου πεις τέτοια ώρα το μεσημέρι η Αμερική κοιμόταν, ξημέρωνε σιγά σιγά στη Νέα Υόρκη. Ε και; Η κόρη του Γκαντέμη κατόρθωσε πριγκίπισσα των Social Media για 1 έστω ώρα. Και τσάμπα. Κι ας απάγαμε όλοι πλάκα στον Twitterόκοσμο με την πάρτη της. 
Το έκανε. Και εμείς παλεύαμε να μαζευτούμε 100 άνθρωποι στην Πλατεία Συντάγματος, για να φωνάξουμε όχι άλλο έγκλημα. Όχι ότι θα αλλάξει κάτι. Να μην κωφεύει ο κόσμος θέλαμε. Και στη δική μας περίπτωση. Αλλά και στην πολιτική σκηνή. Το πυροτέχνημα το έριξε. Και έφτασε πολύ ψηλά, πιο ψηλά από όσο κι αν το είχαν ρίξει οι άλλοι πολιτικοί. Για κανέναν από τους άλλους δεν αναρωτήθηκαν σε όλο τον κόσμο άσχετοι, ποιος είναι αυτός τέλος πάντων που κατάφερε να έχει την Ελλάδα 4ο Topic στον κόσμο, σε αυτά που λέει ο κόσμος και όχι σε ότι μας σερβίρουν.
 Δια του λόγου το αληθές, από @
 
Αυτό λοιπόν είναι επιτυχία, έστω και έτσι και από το τσάμπα και το κράξιμο. Αυτό το νόημα του, παγκόσμιου πλέον, hashtag, #21noemvriou . 
Όσο για τα τροχαία, μέρα μνήμης για τους ανθρώπους μας είναι κάθε μέρα, κάθε ώρα, στα μικρά και στα μεγάλα.
Αυτά. Τα σέβη μου. 
Καληνύχτα σας.

Υ.Γ.: Φωτογραφίες από την εκδήλωση στο Σύνταγμα, αύριο. Τώρα είμαι στο κρεβάτι και δεν αδειάζω. Με σκοτώνετε. Έλεος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου