Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2011

Ο Μέλιος, η κουνελίνη και τα σκάνδαλα

Τι έμαθα αυτή την εβδομάδα; Έμαθα ή επιβεβαίωσα, τελικά δεν έχει και τόση σημασία. Έμαθα λοιπόν από την αρχή της εβδομάδας ότι και την πιο εξόφθαλμη μαλακία, το μεγαλύτερο ψέμα μεγατόνων, αν το δουλέψουν καλά τα δελτία των 8 (ή 8μισή θα σας γελάσω), το πιστεύει και  ο καλοκουρδισμένος δημοσιογράφος (ο Θεός να σας κάνει), αλλά ΚΑΙ ο πολιτικός. 

Σπηλιωτόπουλος στον flash για παράδειγμα (ρε σεις αυτός όντως το πίστεψε) ότι ο Ρουσόπουλος δεν είχε καμία ανάμειξη με σκάνδαλα, το Βατοπέδι λέει σιγά και τι ήταν, μπρος στη Siemens ούτε για Τρίπατο στη Σουβάλα δεν πιάνεται, αλλά και αν το αποφασίσει ο πάλαι ποτέ πρίγκηψ των ΜΜΕ μπορεί (pourquoi pas?) να γυρίσει στην Συγγρού πλέον γιατί η Ρηγίλλης μας τελείωσε. Το μοναδικό θέμα λέει  είναι ότι πρέπει "να κατακάτσουν τα πράγματα προφανώς". Ρε συ Άρη, αν είναι να χάσουμε τέτοιου διαμετρήματος πολιτικούς άνδρες, θα βγω εγώ να καταβρέξω.  Μάλιστα. Να σχολιάσω; Όχι. Τράβηξα σύγχυση. 

Θα πω όμως για τους δικαστές και τους εισαγγελείς που δεν τους επιτρέπει ο νόμος και το Σύνταγμα να προβούν σε διώξεις πολιτικών προσώπων, όλοι οι φάκελοι, όλα  τα στοιχεία, τα πάντα, πρέπει να πηγαίνουν στη Βουλή. Καταλαβαίνω ότι είναι έτσι το Σύνταγμα για να υπάρχει δικλείδα ασφαλείας σε πονηρούς καιρούς, αλλά για Siemens, εξοπλιστικά, Βατοπέδια και ένα κάρο άλλα πράγματα δεν θα έπρεπε να είναι έτσι. Γιατί μετά βγαίνει ο τάδε και ο δείνα άγιος, θα μας αποδείξουν ότι ο Τσοχατζόπουλος δεν έχει στον ήλιο μοίρα, ότι ο τάδε δεν ήξερε, ο Σημίτης δεν είχε ευθύνη, οι υπουργοί της ΝΔ θα κάνουν τις κινέζες and so on.

Το επίπεδο δε των συζητήσεων μεταξύ δημοσιογράφων και πολιτικών πάνω σε αυτά τα θέματα, είναι πέρα από κάθε φαντασία, ούτε στη Γενική Συνέλευση στο Πανεπιστήμιο τέτοια χάλια, μα την αλήθεια. Μαζευτείτε ρε, όλοι, αν είναι δυνατόν, αλλά και οι πολίτες, κόψτε ρε τα δελτία στην τηλεόραση, μαχαίρι. Ίσως αν πέσουν κάτω από το 10% θεαματικότητα, καταλάβουν ότι δεν τρώμε (όλοι τουλάχιστον) τριφύλλια, κουνελίνη, μαρουλάκι από το μανταλάκι και ότι τρώει το συμπαθέστατο και χαδιάρικο κουνέλι της φίλης μου Ευαγγελίας. Αυτό τουλάχιστον έχει και την ικανότητα να σου δείχνει ότι έχει νεύρα, ότι δεν του αρέσε αυτό που κάνεις, είναι ένα δυναμικό και ατίθασο κουνέλι. 

Μέχρι λοιπόν να αναποδογυρίσουμε το μπολ με την κουνελίνη όπως κάνει ο Μέλιος, όσοι θα συνεχίσουν να την τρώνε αδιαμαρτύρητα στο σπιτάκι τους μέσα, ελπίζω έστω να πάψουν να είναι (ή να φαίνονται) ως η μεγάλη πλειοψηφία.

Οι υπόλοιποι στο κλουβί σας και γρήγορα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου