Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2011

Οι "παράνομοι" και η Νομική

Κάποια πράγματα σ' αυτή τη χώρα δεν θα τα καταλάβω ποτέ. Το μπάσκετ με τα σκουπίδια, την πάνα σημαία - θάνατος που πετάει από το παράθυρο στην Εθνική οδό, το πως μπορεί κανείς να κάνει Πανδοχείο ένα Πανεπιστήμιο, εν μια νυκτί.

Φοβερά πράγματα. Μεγάλες κατακτήσεις της δεκαετίας του 70 με παρανοϊκότατη εφαρμογή τη σήμερον. Το άσυλο ιδεών γίνεται Πανδοχείο εξαθλιωμένων ανθρώπων που δεν έχουν στον ήλιο μοίρα και παίζουν με απεργία πείνας το τελευταίο τους χαρτί. Σαν να μην έφτανε η μοίρα τους που τους έφερε παράνομους μετανάστες στην Ελλάδα που παλεύει με τους εφιάλτες της όντας ξύπνια, έχουν και τις φοιτητικές παρατάξεις να τσακώνονται σαν τα κοκόρια, απούσης ουσιαστικά της Κοσμητείας και της Πρυτανείας. Η Κοσμητεία έβγαλε ανακοίνωση αρνητική ως προς την εγκατάσταση των μεταναστών στη Σόλωνος, αλλά όπως και οποιαδήποτε απόφαση εις το Ελληνικό Πανεπιστήμιο, δεν φρόντισε να εφαρμοστεί. 

Εκεί έρχεται ο φοιτητικός κομματικοποιημένος συνδικαλισμός και αρχίζει να κατηγορεί τους απέναντι, ότι εσείς φταίτε που τους φέρατε. Για καθίστε λίγο, φταίει και όποιος τους έφερε, φταίει και η Κοσμητεία όντας υπεύθυνη για το κτίριο της Νομικής (κάθε Κοσμητεία μαζί με τους επόπτες Σχολής έχουν ουσιαστικά ευθύνη, τουλάχιστον έτσι δουλεύει το σύστημα στη Σχολή Θετικών Επιστημών). 250-300 απελπισμένοι άνθρωποι, σε άθλια κατάσταση, θα κατοικήσουν λοιπόν στην Νομική Σχολή. Βγήκε λέει και απόφαση να παραμείνει κλειστή μέχρι την Παρασκευή λόγω της αναστάτωσης.

Ωραία. Την κλείσαμε κιόλας, το λύσαμε το πρόβλημα. Αλλά αυτό ήταν κάτι το οποίο θα συνέβαινε αργά ή γρήγορα, πέρασαν περίπου 3 μήνες υπολογίζω από την κατάληψη ουσιαστικά του προαυλίου της Πρυτανείας στην οδό Πανεπιστημίου. Και πιπί  μεταξύ Πρυτανείας και Ακαδημίας, μην ξεχνιόμαστε. 


Το Ελληνικό Πανεπιστήμιο δεν χρειαζόταν τις καταλήψεις χώρων από εξαθλιωμένους ανθρώπους για να δείξει προς τα έξω την άθλια κατάσταση στην οποία βρίσκεται. Η δημοσιοποίηση τέτοιων καταστάσεων απλά, απλούστατα επιβεβαιώνει το πρόβλημα. Περιμένω επίσημες αντιδράσεις, όχι μόνο αποφάσεις μη εφαρμόσιμες.


Όσο για όλους αυτούς που παίζουν με αυτούς τους ανθρώπους, 1000 φορές ντροπή σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου