Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2011

Παραγραφή - #noJusticeGr - Ντροπή;

Αγαπητέ Αρκούδε έχεις παραπάνω από δίκιο. Συμφωνώ. Είναι ανέντιμο από την μεριά μας ως πολίτες να σιωπούμε. Το Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο αποφασίζει την παραγραφή των εγκλημάτων (γιατί περί αυτού πρόκειται), των τριών πρώην υπουργών σχετικά με την υπόθεση του Βατοπεδίου. Φυσικά για το επίσημον της αποφάσεως θα περιμένουμε μέχρι το τέλος του μήνα, αλλά όλα δείχνουν ότι δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι. Η Ανώτατη Δικαστική Εξουσία της Ελληνικής Δημοκρατίας επιβραβεύει τους πολιτικούς και τις μεθόδους που ακολουθούν κάτω από τα τρπέζια και πίσω από κλειστές πόρτες.

Και να ήταν μόνο αυτή η περίπτωση, με μια τέτοια απόφαση θα νομιμοποιηθεί ουσιαστικά η διαδικασία καθαρισμού του "κάδου ανακύκλωσης" του Ελληνικού κοινοβουλίου, αφού σε κάθε χοντρό σκάνδαλο ή στραβή στο μέλλον, θα κλείνουμε τη Βουλή ala Καραμανλής Jr. και η Ανώτατη Δικαστική Εξουσία θα επικυρώνει την αποποίηση ευθυνών των κυβερνώντων και κατ' επέκτασιν του συνόλου του πολιτικού κόσμου, αφού με τέτοιο προηγούμενο, δεν μπορώ να σκεφτώ ότι ο οποιοσδήποτε βρεθεί σε αντίστοιχα δύσκολη θέση στο μέλλον δεν θα το χρησιμοποιήσει.

Γιαουρτάκι export, 0%, όλη η γεύση...

Τότε λοιπόν πάλι ίσως γράψουμε από ένα post, ίσως κράξουμε πάλι αυτούς που δεν ντρέπονται να επικυρώνουν τέτοιες αποφάσεις αλλά και αυτούς οι οποίοι βγαίνουν λάδι από κάθε τέτοια ιστορία, αλλά τα ΜΜΕ στην πλειοψηφία τους πάλι θα αποσιωπήσουν το θέμα. Έτσι κι αλλιώς αν δεν τα θυμίσεις στον πολίτη που ενημερώνεται από τα δελτία των 8, έχεις πολύ καλές πιθανότητες μέχρι να ξαναδέσουν καρπούς οι νεραντζιές κάτω από το σπίτι μου, να τα έχουν ξεχάσει. Και αυτά τα πρόσωπα να διεκδικήσουν επιτυχώς και πάλι θέσεις κεντρικής εξουσίας και διοίκησης. 

Κοιμούνται το βράδυ; Κοιτούν τον εαυτό τους στον καθρέφτη; Δεν ανακατεύεται το στομάχι τους; Όχι ε; Εμένα και ευτυχώς δεν είμαι και τόσο μόνη (θέλω να πιστεύω) δεν το χωράει το μυαλό μου, να βγαίνουν έτσι εξόφθαλμα εκτός οποιασδήποτε πιθανότητας απόδοσης δικαιοσύνης τέτοια σκάνδαλα. Ο κατάλογος είναι μακρύς, οι ηθικοί (ή μήπως ανήθικοι) αυτουργοί δεν είναι μόνο τρεις, αλλά δεν μπορώ να μην κάνω αυτή την διαπίστωση.

Κύριοι ανήθικοι, τώρα που θα είναι νόμιμο, για εσάς θα είναι ΚΑΙ ηθικό;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου